Tökrészeg mozdonyvezetőt kapcsoltak le a Dunaszerdahelyre beérkező vonaton

közlekedés
február 7., 17:18
comments 1

A Komáromból vasárnap 17:42-kor elindult személyvonat a Csallóközaranyoshoz tartozó felaranyosi (Horná Zlatná) és az azutáni, ekeli állomáson sem állt meg, Dunaszerdahelyre beérve pedig már rendőrök várták a mozdonyvezetőt – írja a Paraméter.

Tomáš Kováč, a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) szóvivője elmondta, hogy az esetet a vasúttársaság munkatársai jelentették a ZSSK diszpécserének, ezután várták rendőrök a vonatot Dunaszerdahelyen.

A rendőrök meg is szondáztatták a gyanús masinisztát, akinek a leheletében magas, 2,5 ezrelékes alkoholszintet mértek, ezért leszállították a vonatról, és a szerelvényt félreállították a dunaszerdahelyi állomáson. A kb. 20 utasnak fél órát kellett várnia a következő járatra.

Az 51 éves mozdonyvezető több évtizede dolgozott a vasúttársaságnál, de most azonnal kirúgták. Őrizetbe vették, és az ügyét gyorsított eljárásban kezelik. Ha elítélik foglalkozás során elkövetett ittas veszélyeztetésért, 2-től 5 évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.

Roman Koreň, a ZSSK vezérigazgatója közölte, hogy mostantól visszavonásig elrendelte az alkoholtesztek elvégzését minden munkába álló alkalmazottnak, és az ilyen tesztelések intenzitását növelik a munkaidő végén is. (Paraméter)

A cikket eredetileg egy MÁV-szerelvényről készült fotóval illusztráltuk, jelezve, hogy illusztráció. A MÁV-START megkereste a lapunkat, hogy a kép tévesen azt a hamis látszatot keltheti, hogy a MÁV-START-nak köze lehet az ügyhöz, de nem a MÁV-START alkalmazottja kapták el részegen Szlovákiában, az üggyel kapcsolatban a MÁV-START semmilyen módon nem érintett.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt