18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

A West Ham focistája videót tett ki a netre arról, hogy rugdossa és veri a macskáját

külföld
2022 február 08., 15:42
comments 2

Több bejelentés is érkezett brit állatvédő szervezetekhez, miután Kurt Zouma, a West Ham United 27 éves francia középhátvédje olyan videót tett közzé a Snapchaten, amin a macskáját veri és rugdossa. A 44 másodperces videót feltehetően Zouma testvére vette fel, és az látható rajta, ahogy a focista ledobja az állatot, utána pedig nagyot rúg bele. Később is ütlegeli, valamint kergeti a macskát.

A videót hatalmas felháborodás övezte Nagy-Britanniában, többen a rendőrségen is bejelentést tettek. A rendőrség sajtómegkeresésekre válaszolva közölte, felmerült, hogy állatkínzás miatt eljárást indítsanak, de végül nem lett rendőrségi ügy a videóból. Ugyanakkor a legnagyobb brit állatvédő szervezet, az RSPCA még indíthat külön eljárást, és maga is tehet feljelentést.

A felháborodás hatására Zouma elnézést kért a videóért. (The Sun)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.