Átlagosan 2,9 milliót keresnek a magyar focisták

PÉNZ
2022 február 08., 05:35
comments 6

Egy év alatt 82 millió eurót, vagyis 29 milliárd forintot költöttek bérekre az első osztályú magyar fociklubok, írja az Mfor az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) jelentése alapján. Ebből 45 millió eurót (közel 16 milliárd forintot) kaptak a játékosok, vagyis

a 2020/2021-es szezonban átlagosan bruttó 2,9 millió forintot kerestek a focisták.Az Mfor becslései szerint ez azóta négymillió forintra nőhetett, mivel az új szezonban szűkültek a játékoskeretek, és semmi sem utal arra, hogy megvágták volna a bérköltségeket. A klubok és egyes focisták keresete között persze óriási különbségek lehetnek.

photo_camera Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Egy év alatt 17 százalékkal nőtt a teljes bérköltség, amit csak a németek tudtak felülmúlni 18 százalékkal. Persze a magyar bérszint eleve alacsonyabb, így könnyebb nagy százalékos változást produkálni.

Teljes bérköltség szempontjából a magyar bajnokság a 19. helyen áll az európai rangsorban, megelőzve Norvégiát. Ez két hellyel jobb a 2018-19-esnél (tavaly nem közöltek ilyen adatot).

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.