Dr. Genya a CÖF-kampány után a Super Bowl reklámversenyére lesz hivatalos

reklám
2022 február 08., 16:33

Sűrű hetei vannak az Austin Powers-filmekből ismert - eredetileg Mike Myers által alakított fiktív karakternek - Dr. Genyának, aki január közepén bukkant fel a magyar választási kampányban, méghozzá Gyurcsány Ferencet alakítva.

A plakátokon majd a később reklámként terjedő kisfilmben a főgonosz Dr. Genya klónját, Kicsi-Ént alakították át Márki-Zay Péterre, és így játszották el az Austin Powers – Aranyszerszám című James Bond-paródia egyik jelenetét. Erre futotta a kormánypárt kreatívoknak:

link Forrás

Ez pedig az eredeti jelenet:

link Forrás

Dr. Genya a fideszes kreatívok szobáiból februárban visszatér az Egyesült Államokba, és a február 13-i Super Bowl reklámblokkjának egyik fontos szereplője lesz. Erre utal egyértelműen az a teaser, amit a General Motors hozott nyilvánosságra kedden, és amiben (Gyurcsány helyett) ismét Myers alakítja Genyát - majdnem pontosan húsz évvel az Aranyszerszám bemutatója után. (Kicsi Én visszatéréséről egyelőre nincs hír.)

link Forrás

Myers egyébként - ahogy a három epizódot rendező Jay Roach is - régóta hangoztatta, hogy szívesen visszatérne egy negyedik Austin Powers-filmben, de ebből egyelőre semmi sem valósult meg. Könnyen lehet viszont, hogy ez a kis teaser egy újabb epizód beharangozójaként is funkcionál.

A General Motors nem fusizott, de a magyar kormánypárt által finanszírozott, a gyurcsányozós kampányt felvállaló CÖF-CÖKA esetében ugyanez nem biztos, hogy megáll. Néhány hete kerestük a szerzői jogokat birtokló Warner Mediát, hogy vajon hozzájárultak-e, hogy az államilag finanszírozott CÖF-CÖKA használja a terméküket, de nem reagáltak.

Korábban a Trump-kampányt beperelte a vállalat, amikor engedély nélkül használtak hangbetéteket. (Screenrant)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.