Az Austin Powersből nyúlt képpel alázza Márki-Zayt és Gyurcsányt a CÖF

POLITIKA
2022 január 19., 18:28
comments 14

A fanatikusan kormánypárti és államilag feltőkésített CÖF-CÖKA-hoz tartozó Kövess Minket 2022 Kft. az Austin Powers – Aranyszerszám című James Bond-paródiából nyúlt képpel alázza Márki-Zay Pétert és Gyurcsány Ferencet. A főgonoszt, Dr. Genyát és a klónját, Kicsi-Ént alakították át a két ellenzéki politikusra:

Feri és MiniFeri
photo_camera Fotó: Urfi Péter / 444

A Redditre feltöltött plakátfotón látszik, hogy konkrétan erről a fotóról nyúlták Gyurcsány és Márki-Zay testét:

Egy jelenet az Austin Powers – Aranyszerszám című 2002-es vígjátékból
photo_camera Egy jelenet az Austin Powers – Aranyszerszám című 2002-es vígjátékból Fotó: Archives du 7eme Art/Photo12 via AFP

Természetesen videó is készült a „poénról”:

link Forrás

Megkerestük a szerzői jogokat birtokló Warner Mediát, hogy megengedték-e, hogy az orbánista szervezet használja a terméküket, amint válaszolnak, a cikket frissítjük. Mindenesetre kicsi az esély rá, a Warner ugyanis a Trump-kampányt is beperelte, amikor felhasználták a zenéjüket.

Az rtl.hu két hete arról írt, hogy a Fidesznek akár 3-4-szer annyi választási plakátja is lehet majd a kampányban, mint az ellenzéknek: az ellenzéki összefogás kb. 2-3 ezer felülettel számolhat, míg a kormánypártok a korábbi tapasztalatok alapján akár 5-8 ezer helyen is hirdethetik majd az üzeneteiket.

László Róbert, a Political Capital szakértője akkor a lapnak azt mondta: „A Fidesz papíron ugyanannyit költhet kampányra, mint bármely riválisa, a valóság azonban nagyon távol van a választási törvények betűjétől. Nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy tizenkét éve egymást érik a társadalmi tájékoztatásnak álcázott kormányzati kampányok, és akkor még nem említettük az állami médiára költött százmilliárdokat, a kormány által irányított médiabirodalmat.”

A facebookos hirdetések között is hatalmas a kormánypárti fölény.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.