A CÖF újabb 40 milliót kapott a Szerencsejáték Zrt. leánycégétől

POLITIKA
2021 október 28., 10:05
comments 6

A CÖF mögött álló alapítvány ismét kapott negyven millió forintot az állami szerencsejáték-cég támogatásokat osztó leánycégétől, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.-től, írja az Átlátszó.

A Békemenetet szervező, valamint a Gyurcsány-ellenes országjáró kampányt és plakátokat is összehozó Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) korábban már kapott 170 milliót az SZNP-től, és a szintén állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank is támogatta őket idén 25 millió forinttal.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor

Mint a lap írja, az SZNP nem könnyen tette közzé a támogatottak listáját, közérdekű-adatigénylésre volt szükség ahhoz, hogy kiderüljön, kiknek adtak támogatást idén júliusban és augusztusban.

Az Átlátszó jelenleg is pereskedik amúgy az SZNP-vel, mivel a CÖF-nek nyújtott korábbi, 170 millió forintos támogatás esetében hiába kérték ki a dokumentumokat, a szerződésekből kitakarták, hogy mire kapta a pénzt a kormányközeli társaság.

Korábban is jelentős támogatások jutottak már a CÖF-nek állami forrásokból: 2016-ban az MVM adott nekik 508 millió forintot, amiből Brüsszelben is tüntettek, valamint gyártottak négy silány kisfilmet, melyekre papíron többet költöttek, mint amennyibe a Saul fia vagy a Testről és lélekről készült.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt