Egy 70 éves nő asztalnál ülő, mumifikálódott holttestére bukkantak olasz rendőrök

külföld
2022 február 08., 15:20
comments 1

Egy 70 éves nő asztalnál ülő, mumifikálódott holttestére bukkantak olasz rendőrök, amikor behatoltak az asszony Comói-tó közelében, Como Prestino városrészében lévő házába. Azért riasztották őket, mert a környéket sújtó szélviharban félő volt, hogy kidőlnek a ház kertjében álló, gondozatlan fák.

A nyomozás szerint Marinella Beretta több mint két éve halt meg, de mivel nem voltak élő rokonai, azóta nem is kereste senki. A szomszédok beszámolói szerint kb. két és fél éve senki sem látta a nőt, azt hitték, elköltözött

Prestino látképe
photo_camera Prestino látképe Fotó: Wikipedia Di Ottantafame - Opera propria, CC BY-SA 4.0

„Az elfelejtettség és magányosság, amiben Marinella Berettának része volt Comóban, sérti a lelkiismeretünket” - írta Elena Bonetti családügyi miniszter a Facebookon. „Mint egységesnek maradni akaró közösségnek, kötelességünk emlékezni az életére... Senkit sem hagyhatunk egyedül.”

Az olasz médiát bejáró haláleset és Bonetti posztja az elöregedő olasz társadalom súlyos problémájára hívta fel a figyelmet, egy 2018-as jelentés szerint a 75 évesnél idősebb olaszok 45 százaléka egyedül él, és jelentős részük azt mondja, nincs is olyan hozzátartozója vagy ismerőse, akihez fordulhatna, ha baj van. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.