Hat év után szabadítottak meg a nyakára szorult gumiabroncstól egy indonéziai krokodilt

ÁLLAT
2022 február 08., 17:42

Helyi összefogás eredményeként menekült meg a haláltól egy négyméteres krokodil Szulavézi (Celebesz) szigetén, Indonéziában, a Palu folyó mentén.

A szerencsétlenül járt hüllő nyakára egy gumiabroncs szorult, és legalább hat éve nem tudott attól megszabadulni.

Korábban állatszakértők és helyi hatóságok egyaránt megpróbálták becserkészni az állatot, hogy levághassák róla a gumit, mert fenyegetett, hogy a növésben lévő hüllő egyszer csak megfullad a szorítástól. Az állatot először 2016-ban látták gumival a nyakán.

A krokodil megmentője végül egy helyi lakos, a 35 éves Tili volt, aki heteken át készült az akcióra, több csapdát is állította, de csak a harmadik kísérlete járt sikerre. A férfi állítása szerint galambokkal és tyúkokkal csalogatta magához az emberektől egyébként tartó állatot.

Hogy maga a becserkészés miként történt, az nem derül ki a híradásból, de az biztos, hogy végül vagy tucatnyi férfi vonszolta partra a krokodilt. Ott aztán száját bekötözték, fejét letakarták, hogy megnyugodjon, és egy fűrésszel levágták róla a gumiabroncsot, majd elengedték.

Cserébe annyit kellett csak kibírnia, hogy egyszerre legalább 30 ember vakuzta körbe az épp szabaduló hüllőt. (Reuters / MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.