Elképesztő ügyekben emeltek vádat a kutyáját dárdával leszúró, minimum egy kecske fejét levágó, a barátnőjét megkínzó, úgynevezett kaposvári remete ellen

bűnügy
2022 február 09., 06:54
photo_camera Rozi fejét vágta le a nem szentéletű remete.

Újabb ügyekben emeltek vádat az ellen a 28 éves hajléktalan kaposvári férfi ellen, akit korábban nem jogerősen 3,5 év börtönre ítéltek személyi szabadság korlátozása és súlyos testi sértés miatt, miután azt mondta a 19 éves barátnőjének, hogy ő maga az ördög, levetkőztette, megkötözte, összeverte, csikket nyomott el a testén, majd meztelenül, megkötözve otthagyta az erdőben.

A férfit a sajtó kezdettől “a kaposvári remetének” nevezi, nem azért, mert az Úristen dolgain elmélkedne imádkozás közben, hanem mert a város melletti erdőben lakik egy félig földbe vájt kunyhóban, amit levágott kecskefejekkel díszített.

A férfi ellen most a következő ügyekben emeltek vádat:

  • 2018 októberében Makó környékén vendégeskedett, amikor a társaság egyik tagjának kutyája a szájába kapott egy kisebb kutyát, és elszaladt vele. Bár a kicsit el tudták venni tőle, hősünk a nagyot úgy akarta megnevelni, hogy fokossal füle mögött megütötte, és vérző sérülést okozott neki.
  • 2018 decemberében a saját kutyája elcsente az ételt az asztalról, mire a “remete” felkapott egy dárdát, agyonszúrta, majd a tetemét beledobta egy kútba.
  • 2020 novemberében betört egy kaposvári állatmenhelyre, amellyel egy szamár miatt konfliktusban állt. A telepen azzal állt bosszút, hogy levágta Rozi, az állatvédők kedvenc kecskéjének a fejét, amit magával vitt. A rendőrség ekkor jött rá egyébként, hogy mások kecskéit is elrabolta, mivel több levágott fejet is találtak nála.

Az ügy izgalmas mellékszála, hogy az orvosszakértő abszolúte normálisnak nyilvánította a már a barátnőjét is ördögnek néző, a kecskefejeket okkult szertartáson is használó férfit.

  • A “remete” mostani vádirata szerint nemcsak állatokat kínzott. Korábbi élettársának a testi kínzások mellett több mint 850.000 forintját és az iratait lopta el, továbbá a sértettnek jelentős érdeksérelmet is okozott, amikor orvosi kezelésére vonatkozó dokumentumokat osztott meg egy internetes oldalon.
  • De rémes dolgokat művelt akkor is, amikor a fiatal lány bántalmazása miatt előzetesbe került. Ekkor egy többszörösen büntetett előéletű társával együtt a zárkatársaikat kezdték csicskáztatni. Arra kényszerítették őket, hogy eltűrjék, amint ruháik közül a nekik tetsző darabokat, valamint élelmüket elveszik. A társa vásároltatott is magának, és mivel az egyik sértett azt közölte vele, hogy nincs már több pénze, egy pengével mindkét férfi megvágta a sértett alkarját.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottakkal szemben.



Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.