Putyin szuperjachtja elhagyta Németországot

külföld
2022 február 09., 14:47
comments 4

Távozáson kapták Vlagyimir Putyin egyik szuperjachtját, a Gracefult (vagyis Kecsest) hétfőn, írja a Times. A német lapok a hirtelen távozást az esetleges EU-s szankciókra való felkészülésnek tudták be, amiket akkor vezetnének be, ha Oroszország megtámadná Ukrajnát.

A jacht tavaly szeptember óta állt a Blohm+Voss hajógyárban, ahol felújításon és tisztításon esett át. A Blohm+Voss az újság megkeresésére nem válaszolt.

A 82 méter hosszú jachtot, 15x3 méteres, gombnyomásra táncparketté alakuló medencéjével együtt szerdán már a nyílt tengeren látták, amint az orosz kalinyingrádi kikötő irányába tart.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.