Ügyészség: Más kormánytag nem érintett elkövetőként a Schadl-Völner ügyben

bűnügy
2022 február 09., 14:04
comments 12

Nincsenek bűncselekmény gyanúját keltő adatok arról, hogy Völner Pálon kívül más kormánytag elkövetőként érintett lenne a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét érintő korrupciós ügyben - ezt írja közleményében a Központi Nyomozó Főügyészség, amelyről a Hvg.hu közölt cikket. Ezzel a hatóság Márki-Zay Péter állításaira reagált, aki vasárnap a Facebookon azt írta, az ügyészségi iratokból kiderül, hogy egy kormánytag külföldön rendszeresen kenőpénzt vett át Schadl Györgytől.

link Forrás

Hogy Márki-Zay Péternek ebben nincs igaza, a nyomozati anyagokból semmi ilyet nem lehet kiolvasni, azt kedden a Lakmusz.hu tényellenőrző oldal is megírta.Márki-Zay szerint az egyik miniszter vagy maga Orbán Viktor miniszterelnök volt az, akire Schadl és egyik bűntársa, a 444-nek az esetet feldolgozó cikkeiben R-ként hivatkozott személy "gazdámként" hivatkozik, és akivel a végrehajtói kar előzetes letartóztatásban lévő elnöke állítása szerint részt vett egy kubai nyaraláson.

Csakhogy a több mint 1700 oldalnyi nyomozati anyagnak éppen az az egyik legnagyobb rejtélye, hogy ki is lehet az a gazda, ha egyáltalán egy külön személyről van szó, és nem általában szólítanak meg Schadlék így embereket, ahogy szólították egymást is bűntársával. Erről ugyanis semmi sem derül ki, hiába mond erről bármit az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

Az ügyészség közleménye szerint Márki-Zay Péter állítása minden alapot nélkülöz. A nyomozóhatóság szerint Schadl és egy másik gyanúsított (valószínűleg a bizonyos R) egymást szólították gazdámnak, vagyis nincs egy rejtélyes harmadik gazda.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.