A Kétfarkú Kutyapárt a jelölállításnál nem veszi figyelembe, hol vannak a billegő körzetek

február 10., csütörtök 18:12
107

Tavaly novemberben Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutya Párt elnöke még arról beszélt, hogy el tudja engedni azokat a körzeteket, ahol eldől a választás az ellenzék és a Fidesz között. Ha mégis el kell ott is indulniuk, hogy meglegyen a listaállításhoz szükséges 71 mandátum, „ott lehet az mondani, hogy itt nem végtelenül fontos, hogy egyéniben ránk szavazzanak, nehogy abból bármi baj legyen”.

Csütörtökön a párt társelnöke, Döme Zsuzsanna ferencvárosi alpolgármester már arról beszélt a Józsefváros Újságnak, hogy egy tagsági döntés nemrég felülírta ezt, ezért nem figyelik, hogy melyik a billegő körzet és melyik nem, mert ez gyakran ellentmondásos, amúgy ezek a jellemzően nem budapesti vagy Pest megyei kerületek. De ha megvan a 71 egyéni indulónak a szükséges 500-500 ajánlás, akkor majd lehet, hogy fontolóra veszik a taktikai nem indulásokat.

Döme Zsuzsanna, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) társelnöke Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Egyébként Döme is elindul a budapesti 6-os választókörzetben, ahol az ellenzék közös jelöltje, Jámbor András indul a fideszes Sára Botond ellen. A kerületi lap szerint még az is lehet, hogy Döme visszalép, de még nem tiszta, mi alapján fognak nem indulni, ha meglett a 71 egyéni jelölt.

Hogy hol indulnak a Kutyapárt jelöltjei és ki ellen, azt itt nézheti meg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt