A kormány belepumpál még 5 milliárdot Áderék tőkealapjába

POLITIKA
2022 február 10., 20:33

Egy csütörtök esti kormányhatározat szerint még az idén 5 milliárd forint nem visszatérítendő költségvetési támogatást kap az Áder János klímavédelmi alapítványához köthető Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealap.

A tőkealapot még 2020-ban hozta létre a kormány „a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány tevékenységének bővítése és Magyarország környezet- és klímavédelmi
céljainak elérése érdekében”.
A kormány 2020-ban és 2021-ben is tolt bele 2,5-2,5 milliárdot a Kék Bolygó Klímavédelmi Befektetési Zrt.-n keresztül.

A Széchenyi Alapok oldalán közölt rövid leírás szerint a tőkealap „az innovatív és környezetvédelmi megoldásokat alkalmazó mikro-, kis- és középvállalkozások piaci potenciáljának erősítését tűzte ki célul”.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.