Nem küldte el a Wordle napi megfejtését a chicagói nagymama, így oldottak meg egy 17 órás túszejtést

bűnügy
2022 február 10., 17:31
comments 6

A 80 éves Denyse Holt egyedül volt otthon, amikor egy meztelen, valószínűleg elmebeteg férfi betört chicagói otthonába. A távoli Seattle-ben élő lánya vette észre, hogy valami nincs rendben, amikor a nagymama nem küldte el neki a híres szókereső játék, a Wordle napi megfejtését.

photo_camera Illusztráció: JAKUB PORZYCKI/NurPhoto via AFP

Holt asszony elmondása szerint az ágyában aludt, amikor a 32 éves James H. Davis belépett az otthonába, és egy ollót szegezett neki. Meztelen volt és vérzett, miután az ablakszilánkok megvágták, amikor betört a házba. „Nem hittem volna, hogy életben maradok. Sokkot kaptam. Próbáltam túlélni” – mondta a nő a CBS-nek. Davis azt mondta neki, hogy nem bántja, de arra kényszerítette a hálóinges asszonyt, hogy vegyen vele egy forró fürdőt, majd fogott két kést a konyhában, elvágta a telefonkábeleket, és bezárta a nőt a hideg alagsori fürdőszobába.

Az asszony lánya gyanakodni kezdett, hogy az anyja nem reagál az üzeneteire, és nem küldi el a Wordle-megfejtést, amit sosem szokott kihagyni. Meredith Holt-Caldwell riasztotta a rendőrséget, akik február 6-án ellenőrizték a nőt az otthonában. A rendőrök összetűzésbe kerültek a túszejtővel, és a 17 órája tartó túszejtés csak akkor ért véget, amikor kommandósok sokkolófegyverrel ártalmatlanították és őrizetbe vették a férfit. A vélhetően elmebeteg Davist több bűncselekménnyel is gyanúsítják, többek között fegyveres betöréssel, emberrablással és hatósági személy elleni erőszakkalt.

A naponta egyszer játszható Wordle-t a New York Times hét számjegyű dollárösszegért vette meg januárban. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.