A kormány gyorsan rendeletet hozott, hogy hogyan sztrájkolhatnak a tanárok

POLITIKA
2022 február 11., 20:41

A koronavírus okozta veszélyhelyzetet kihasználva hozott rendelet a kormány, amiben az iskolák sztrájk alatti működését szabályozza. Bár a kabinet a pedagógusok érdekvédelmi szervezeteivel nem hajlandó tárgyalni, a munkabeszüntetést erősen korlátozta. A rendelet szerint

a sztrájk minden munkanapján biztosítani kell a gyerekfelügyeletet, a saját osztályukban. Az érettségire készülő középiskolásoknak minden érettségire felkészítő órát meg kell tartani. A többi tanulónak minden tárgyból az órák felét kötelező lesz megtartani.

A rendelet a koronavírus okozta veszélyhelyzet visszavonásáig lesz érvényben.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.