Akkora kamu Zugló kulturális koncepciója, hogy a Veresegyházi Asszonykórus adja a másikat

POLITIKA
2022 február 11., 14:25
  • A Megoldás Mozgalom e hét szerdáján fB-posztban jelentette be, hogy Janicsák István zenész Gattyán György pártjának színeiben elindul a zuglói választásokon.
  • A 444 megírta, hogy a zenész szeptemberben még az MSZP-s Tóth Csaba támogatója volt az előválasztáson, majd 2 millió forintos szerződést írt alá Horváth Csaba MSZP-s polgármesterrel a kerület kulturális koncepciójának kidolgozására.
  • A 444 most megszerezte a koncepciót. Ami tíz oldalnyi mellébeszélés karakterenként 129 forint 30 fillérért, szóközökkel.

A friss hír:

Olyan dokumentumot szerzett meg a 444, aminek alapján nehéz elképzelni, hogy Gattyán György szexkamera-milliárdos mit ajánlhatott a pártja színeiben a választáson elinduló ismertebb jelölteknek, hiszen például a zuglói MSZP-t nehéz überelni.

A dokumentum tartalma egyszerre bicskanyitogató és veszettül szórakoztató.

Előzmény:

Két napja, szerdán, meglepetésre kiderült, hogy Janicsák István, a Z'zi Labor énekese, a fiatalabb olvasók kedvéért: Janicsák Veca apukája, elindul Zuglóban a választásokon, méghozzá Gattyán György új pártjának színeiben. Arra hivatkozva, hogy "a kerületben van még tennivaló", a Megoldás Mozgalom pedig "korszakváltó" módon politizál. Ez azért volt meglepetés, mert Janicsák 2021 szeptemberében, közvetlenül az ellenzéki előválasztás előtt még a kerületben az állandóságot képviselő MSZP-s Tóth Csabát támogatta nyilvánosan. A nyilvánosság háta mögött pedig ezzel egyidőben olyan szerződést írt alá Horváth Csaba MSZP-s polgármesterrel, ami alapján szeptembertől decemberig, vagyis 4 hónapon keresztül havi 500 ezer forintot kapott a kerület kulturális koncepciójának kidolgozására.

(Miután ezt megírtuk, a MeMo fb-oldaláról eltűnt a Janicsákot bejelentő poszt. Mostanáig sem került vissza, de mint Gattyán környezetéből megtudtuk, ennek nem politikai oka van, hanem az, hogy a Facebook és az Instagram egyelőre ismeretlen okból egyik pillanatról a másikra leszedte több nagy elérésű bejegyzésüket.)

A megszerzett dokumentum, amit fentebb emlegettem, Zugló kulturális koncepciója. Ami a fizikai megjelenését tekintve egy tíz szabvány gépelt oldal terjedelmű, vagyis durván 15 ezer karakteres szöveg. Ezért fizettek 2 millió forintot a zuglói polgárok, mentségükre szolgáljon, hogy tudtuk nélkül. A címmel, fedőlappal együtt 15467 karakteres szöveg minden karakteréért - az üres helyeket is ideértve - 129 forint 30 fillért. Ennek később még jelentősége lesz.

A tartalma röviden:

Janicsák felvett 2 millió forintot egy olyan szövegért "kulturális koncepció" címén, aminek a teljes tartalma összefoglalható három egymondatos pontban:

  1. Zugló kérjen ingyenes napokat rendezvények szervezésére a területén található olyan nagy rendezvényhelyszínektől, mint a Puskás Stadion.
  2. Frissítsék fel az önkormányzat VIP-listáját, hogy a kerületben lakó "kulturális és sport nagyságok" - NA VAJON KIRE GONDOLOK, POLGÁRMESTER ÚR???? - megjelenhessenek a kerületi rendezvényeken, mert ez "rendkívüli hajtóerőt jelenthetne a kerület fiataljai számára."
  3. Szervezzenek évente egy nagy fesztivált Zuglófeszt néven, aminek az állandó nagyszínpados fellépője Janicsák együttese, a Z'zi Labor és a Veresegyházi Asszonykórus legyen.

A tartalma részletesebben:

A koncepció fedőlapja ezzel a Kukorelly Endre költészetét idéző szabadverssel indul, ami egyben progresszív fityiszt mutat a helyesírásnáciknak:

Zugló, mint kulturális kerület,
Stratégiai áttekintés.
valamint:

A szöveg elején a szerző nem abba vág bele kapásból, amiért megfizették, hanem azon sóhajtozik, furcsa magyarsággal, hogy

"Jelenleg Zuglónak nincs egységes kulturális koncepciója és így a kerület ez irányú arculata is eklektikus képet mutat. Nincs egység, inkább szerencsés összeadódások, véletlenszerű töredék eredményekkel, amely a kerület népességéhez viszonyítva csekély hatékonysággal bír."

Borzongató belegondolni, hogy ez a dadogósan megfogalmazott, cserébe tökéletesen tartalmatlan vattamondat 35 040 forintjába került a magyar adófizetőknek.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.