Brüsszel engedélyezte a házi tücskök elfogyasztását

gasztronómia
2022 február 11., 13:11
comments 7

Az Európai Bizottság engedélyezte a házi tücskök élelmiszerként, vagy élelmiszer-összetevőként történő forgalmazását az Európai Unióban, jelentette be a bizottság pénteken. A tücsök a harmadik rovar, amit élelmiszer-összetevőként engedélyez Brüsszel, tavaly júliusban a közönséges lisztbogár lárváját, novemberben pedig a vándorló sáskát engedték a konyhákba. A tücskök forgalmazására azután vált lehetségessé, hogy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság megállapította:

a rovarból származó készítmények meghatározott tenyésztési és elkészítési feltelek mellett biztonságosak, egészségesek és magas fehérjetartalmúak.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.