Koronavírus: javuló fertőzésszámok, változatlan kórházi adatok

járvány
2022 február 11., 08:19

Csütörtökhöz képest valamelyest csökkent a kórházban levő covidosok száma. Ha hosszabb távon nézzük, hétfő óta 4919-ről 5152-re nőtt, ami túl meredek emelkedés. 209-en vannak invazív lélegeztetőgépen, a hét elején 168-an voltak. Az elhunytak száma naponta 90 körül alakul.

link Forrás
link Forrás
link Forrás

A regisztrált fertőzésszámok tovább csökkennek, és bár a pozitív tesztarány is javul, az elmúlt hetet nézve még mindig minden harmadik minta pozitív. Ez a járvány kiterjedtségét jelzi.

link Forrás
link Forrás

További számok, adatok, trendek a 444 járványoldalán.

Címlapkép: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.