Nyolc magyarból lehet űrhajós

utazás
2022 február 11., 13:58

22 523-an jelentkeztek az Európai Űrügynökség új űrhajósosztályba, köztük 149 magyar, írja az rtl.hu. A legtöbben Franciaországból és Németországból próbálkoztak. A első körös szűrés után 1361 jelentkezőt hívtak vissza,

Magyarországról nyolcan jutottak tovább: 3 férfi és 5 nő.

A második kör egy egész napos pszichológiai teljesítményvizsgálattal kezdődik, az ezen megfelelő jelentkezőkre pszichológiai interjú és csoportos tesztek várnak. Az Európai Űrügynökség új űrhajós és tartalékos űrhajós osztályát várhatóan 2022 őszén hirdetik ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.