Pénzbüntetést kapott az iskolaőr, aki befenyített egy ötödikest

bűnügy
2022 február 11., 16:01

140 ezer forintra büntette a Keszthelyi Járásbíróság azt a férfit, aki iskolaőrként bántalmazott egy tanulót még 2021 májusában az egyik Zala megyei település általános iskolában. Az ítélet szerint az udvaron sorakozó gyerekek egyikére szólt rá az iskolaőr, hogy maradjon csendben. De nem maradt. Ezután odalépett hozzá, a korláthoz nyomta, a nyakát megszorította és megfenyegette, hogy ha nem marad csendben akkor

„úgy felpofozza, hogy kerítésig elszáll.”

Miután elengedte a nyakát, odaszólt neki, hogy tanítás után megvárja az iskolán kívül, és úgy fel fogja pofozni, hogy „elbőgi magát”. A bíróság szerint a kiskorú nyakán 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülés - bőrpír, zúzódás - keletkezett. Az eset után a férfit azonnal kirúgták.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.