VV Fanni meggyilkolásával vádolt férfi szerint a lány már bódult volt és alig volt magánál, amikor találkoztak

bűnügy
2022 február 11., 14:43

Tanúvallomások felolvasásával és különféle bizonyítási iratok felolvasásával folytatódott a Való Világ műsorban ismertté vált Novozánszki Fanni ügye a Fővárosi Törvényszéken, ahol gyilkosság miatt indult büntetőeljárás, írja a Telex.

A lap tudósítása szerint a bíróság először VV Fanni apjának vallomását olvasta fel, ő jelentette be lánya eltűnését a rendőrségen. A férfi azt mondta, hogy a lánya eltűnése előtt két héttel cserélt zárat a lakása ajtaján azért, hogy „az ember, akit ő nem szeret, ne tudjon bemenni”.

A vádlott, B. László kocsijában egy kötelet is találtak, amin rajta volt Fanni vére. A férfi erre azt mondta, hogy bár valóban bedobott egy bevásárlószatyrot a kocsijába, arról fogalma sem volt, hogy abban a zacskóban egy húszméteres kötél volt. Erre a bíróság felolvasta a vádlott nagyapjának vallomását, eszerint a nagyapa felismerte a lefoglalt kötélben a saját kötelét, azt mondta, „igen, felismerem a kötelet, én kötöttem rá a hurkot”. A vádlott szerint egy fekete-fehér képről egy fiatalabb ember sem ismerné fel a saját kötelét, nemhogy a nyolcvan éves nagyapja, később azonban kiderült, hogy a kép színes.

A tárgyaláson újra előkerült, hogy B. László anyagi problémákkal küzdött, folyamatosan kölcsönkért ismerőseitől. Egy barátjától 2017. november 20-án egymillió forintot akart kölcsönkérni, mert eddig a napig kellett volna visszafizetnie az autója bérleti díját, és Fanni is ezen a napon tűnt el. A vádlott felment Fanni lakására, állítása szerint azért, hogy egy közös projektről beszéljenek. B. László erre azt mondta, hogy nem kölcsön akart kérni, hanem pont tartoztak neki egymillió forinttal. Ebből aznap meg is kapott négyszázezer forintot, ami szerinte azt bizonyítja, hogy nem pénzért, vagyoni haszonszerzés miatt ment fel a nőhöz.

A vádlott szerint Fanni a találkozójukon már bódult állapotban volt. A bíró erről azt mondta, nem érti, ha a nő egy megbeszélésre készült, akkor miért szívott volna be annyira, hogy alig legyen magánál.

A nő holttestét nem találták meg, B. László korábban már elismerte bűnrészességét, de állítása szerint az ő feladata csak annyi volt, hogy átadja az eszméletlen lány testét két másik férfinak, nem ő a gyilkos. Egy korábbi tárgyaláson FBI-ügynökök segítségével döntötték meg a férfi alibijét, az ügynökök visszamenőleg elemezték a férfi mobiljának adatait.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.