Egy kanadai bíróság törvényellenesnek nyilvánította a covidszabályok ellen tiltakozó kamionosok határblokádját

külföld
február 12., 9:30
comments 1

A kanadai Windsor város bírósága elrendelte, hogy a járványszabályok ellen tiltakozó kanadai kamionosoknak fel kell oldaniuk a Windsor és Detroit közötti határátkelő blokádját. A kamionosok napokkal ezelőtt foglalták el az amerikai és kanadai oldalt összekötő hidat, komoly veszteséget okozva ezzel mind a kanadai, mint az amerikai gazdaságnak, ez ugyanis messze a legforgalmasabb határátkelő a két ország között, naponta több ezer áruszállító kamion közlekedik itt.

Éppen ezért Windsor önkormányzata mellett az Autóalkatrész-gyártók Szövetsége is kérte a bíróságtól a blokád törvénytelenné nyilvánítását, ők ugyanis 50 kanadai dollár, azaz több mint 12 milliárd forint kárt szenvednek el a blokád miatt naponta.

A bírósági végzés hatályba lépését követően kanadai rendőrök hangosbemondón keresztül tudatták a kamionosokkal, hogy demonstrációjuk törvényt sért, a tiltakozók azonban nem oldották fel a blokádot.

A helyzet megoldása érdekében Justin Trudeau kanadai miniszterelnök egyeztet Joe Biden amerikai elnökkel. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt