Kiszorította a kanadai rendőrség az oltásellenes tüntetőket az elfoglalt hídról

külföld
2022 február 13., 15:37
comments 14

Vasárnap reggel a rendőrség megindul, hogy az utolsó tüntetőket is eltávolítsa az Ambassador-hídról. Ekkorra már csak néhány tucat tiltakozó maradt ott. Több embert őrizetbe vettek, az úttorlaszként használt kocsijaikat pedig elvontatták.

photo_camera Fotó: JEFF KOWALSKY/AFP

A kamionosok napokkal ezelőtt foglalták el az amerikai és kanadai oldalt összekötő hidat, komoly veszteséget okozva ezzel mind a kanadai, mint az amerikai gazdaságnak, ez ugyanis messze a legforgalmasabb határátkelő a két ország között, naponta több ezer áruszállító kamion közlekedik itt. Emiatt Windsor önkormányzata mellett az Autóalkatrész-gyártók Szövetsége is kérte a bíróságtól a blokád törvénytelenné nyilvánítását, ők ugyanis 50 millió kanadai dollár, azaz több mint 12 milliárd forint kárt szenvednek el a blokád miatt naponta. (APNews/BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.