Az imént bekopogott hozzám két erdélyi fiatal, hogy a helyi fideszes jelöltnek gyűjtsenek aláírásokat

POLITIKA
2022 február 14., 13:33
comments 24

A reggel hattól tartó hírügyeletet a szerkesztőség nagy része otthonról viszi. Én is, pláne, hogy a belvárostól messze lakom. Egészen pontosan Aradszki András képviselő körzetében. Neki gyűjtött az a két fiatal aláírást, akik a hírügyelet utolsó órájában becsöngettek hozzám. Meg tudom mutatni a beszélgetésünket, ám a szomszéd építkezésről átszűrődő zaj miatt nem túl élvezhető, úgyhogy összefoglalom, mit tudtam meg:

  • Kettejük közül az egyikük, akivel beszéltem 17 éves.
  • Erdélyből, Csíkszereda környékéről jöttek.
  • Jelképes összegért csinálják.
  • És ráadásul hálásak a Fidesznek, mert sokat segít nekik ott Erdélyben.
  • Az aláíráskedv pedig, hát...

Néhány napja a Magyar Narancs írt arról, hogy a Fidesz pénzért és egyéb juttatásokért toboroz aktivistákat a választási kampányra Erdélyből.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt