Az imént bekopogott hozzám két erdélyi fiatal, hogy a helyi fideszes jelöltnek gyűjtsenek aláírásokat

POLITIKA
2022 február 14., 13:33

A reggel hattól tartó hírügyeletet a szerkesztőség nagy része otthonról viszi. Én is, pláne, hogy a belvárostól messze lakom. Egészen pontosan Aradszki András képviselő körzetében. Neki gyűjtött az a két fiatal aláírást, akik a hírügyelet utolsó órájában becsöngettek hozzám. Meg tudom mutatni a beszélgetésünket, ám a szomszéd építkezésről átszűrődő zaj miatt nem túl élvezhető, úgyhogy összefoglalom, mit tudtam meg:

  • Kettejük közül az egyikük, akivel beszéltem 17 éves.
  • Erdélyből, Csíkszereda környékéről jöttek.
  • Jelképes összegért csinálják.
  • És ráadásul hálásak a Fidesznek, mert sokat segít nekik ott Erdélyben.
  • Az aláíráskedv pedig, hát...
link Forrás

Néhány napja a Magyar Narancs írt arról, hogy a Fidesz pénzért és egyéb juttatásokért toboroz aktivistákat a választási kampányra Erdélyből.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.