Bocsánatkérést követelnek a fideszesek, mert az ellenzék jelöltje korrupcióról beszélt

POLITIKA
2022 február 14., 11:11
comments 6

Zokon vették a berettyóújfalui fideszesek az ellenzéki képviselőjelölt egyik nyilatkozatát, ezért rendkívüli önkormányzati testületi ülést hívtak össze keddre. Szeretnék, ha Szántai László bocsánatot kérne, amiért egy Hadházy Ákossal közös fórumán a Debreciner tudósítása szerint arról beszélt:önkormányzati „képviselői munkája során is találkozik a korrupcióval. A tapasztalatai szerint sokszor irányítottak a közbeszerzések, de földeladásokat, ingatlaneladásokat is érint a problémakör. Konkrét példákat nem említett, mert mint mondta: a kampány miatt nincs ideje bíróságra járni”.A helyi fideszesek előterjesztése szerint Szántai „gyakorlatilag bűncselekménnyel vádolta meg” az önkormányzatot, hisz „felszólalásában nem a korrupció vélelmezését, hanem kijelentő módban annak tényét fogalmazta meg”. A rendkívüli ülésen elfogadnának egy határozatot, ami írásbeli és szóbeli bocsánatkérésre szólítaná fel Szántait. Tíz napot adnának neki, utána feljelentést tenne a fideszes polgármester.

photo_camera Szántai László a Hadházy Ákossal közös fórumán Fotó: Szántai László/Facebook

Szántai szerint a fórumon általánosságokról beszélt, nem említette sem az önkormányzatot, sem konkrét személyt. Egyszerű karaktergyilkossági kísérletnek tartja a rendkívüli ülést, amin részt fog venni, de egyelőre nem akarta elárulni, mi lesz a reakciója, bocsánatot fog-e kérni.

Szántai független képviselő a városban, 2019-ben a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországra Mozgalom jelöltjeként jutott be a testületbe. Ahhoz, hogy a parlamentbe üljön, Vitányi Istvánt kellene legyőznie, de nem lesz egyszerű dolga, mert a Fidesz négy éve is 55 százalékot szerzett a körzetben. Ha Szántai győz, a Momentum frakciójához fog csatlakozni.

További információk a választókerületről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.