Gér Mihály visszalép a jelöltségtől

POLITIKA
2022 február 14., 15:16
comments 52

Visszalép a jelöltségtől Gér Mihály, a Párbeszéd politikusa, az ellenzéki összefogás Pest megyei 10. választókerületi képviselőjelöltje. Gér a Facebookon kiadott közleményében beismerte, hogy valóban ő tett embertelen megjegyzéseket egy privát Facebook-csoportban a gázolásos balesete áldozataira, akik közül az egyik a helyszínen az életét vesztette, a másik pedig maradandó egészségkárosodást szenvedett.

Gér 2016-ban, az Andrássy úton gázolt el egy párt. A bíróság jogerős ítélete szerint nem volt vétkes a balesetben. Ám a baleset után egy privát Facebook-csoportban embertelen megjegyzéseket tett az áldozatokról és a baleset körülményeiről, melyekről hétfőn az Origo számolt be.

Gér a közleményében azt írja, a megjegyzéseket "közvetlenül a baleset után, sokkhatás alatt írtam". Azt is írta, hogy "[n]oha szavaimért ugyanott bocsánatot kértem, be kell látnom: kampányom folytatása súlyos terhet róna rám, a pártomra és az ellenzéki összefogásra".

"Bár nem tehettem róla, az eset mély, kitörölhetetlen nyomokat hagyott bennem" - írta, hozzátéve, hogy "[r]endkívüli módon sajnálom a történteket, és ezúton is szeretném együttérzésemről biztosítani az áldozatok hozzátartozóit".

Arról, hogy ki indul a választáson Gér helyett, az ellenzéki pártok pártelnökei döntenek majd a napokban. Az előválasztáson Gér a DK-s Magdics Máté ellen nyert, de az ellenzéki összefogásban résztvevő pártok nem állapodtak meg korábban abban, hogy a győztes visszalépése esetén automatikusan az előválasztás második helyezettje lenne az ellenzéki jelölt. A precedens alapján, mert már lépett vissza előválasztáson nyertes jelölt, nem az előválasztás második helyezettje lép előre, hanem a nyertes pártja jelölhet új jelöltet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt