Jóváhagyta a Választási Bizottság a népszavazás szavazólapjait

POLITIKA
2022 február 14., 15:19
comments 1

Jóváhagyta a kormány gyermekvédelmi népszavazásának szavazólapjait hétfői ülésén a Nemzeti Választási Bizottság, írja az MTI. A négykérdéses lapból két változat készül: az egyik a magyarországi, a másik a levélben szavazásra. Mindkét szavazólap A4 méretű, és világoskék szalag keretezi.

A hétfő ülésen az NVB újabb két jelölőszervezetet vett nyilvántartásba az áprilisi országgyűlési választásra, így összesen már 53-ra nőtt a számuk. Négy évvel ezelőtt 101 pártot vett nyilvántartásba a bizottság. Két pártot viszont ismét elutasítottak:

a Magyar Reform Pártot és az Európai Független-Centrum Pártot is azért dobták vissza, mert a párt bejelentőjének képviseleti megbízatása megszűnt, így nem volt jogosult a párt bejelentésére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.