Márki-Zay: Fasiszták és kommunisták csak a Fidesz környékén vannak

POLITIKA
2022 február 14., 11:07
comments 19

„A Fidesz-közeli Munkáspártról és a Fidesz-közeli Mi Hazánkról beszéltem, amikor fasisztákról és kommunistákról volt szó” - írja bejegyzésében Márki-Zay Péter azután, hogy furcsa dolgokat mondott Fonyódon.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt egy utcai fórumon hosszabban beszélt azokról a kanyarokról, amelyeket Orbán Viktor pályafutása tett meg az előző évtizedekben. Ezután úgy folytatta:

„Én ezeket a kanyarokat nem tudom követni. De azt, amit Orbán Viktor egy személyben megtestesít – ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat –, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük. Gerinces emberként mindenki megtarthatja a saját világnézetét, a saját álláspontját.”

link Forrás

Nekünk is és valószínűleg a magyarul beszélő emberek jelentős többségének úgy tűnt, mintha a saját ellenzéki szövetségükre értené azt, hogy vannak benne kommunisták és fasiszták. Ám a posztja szerint „fasiszták és kommunisták Orbán Viktor szivárványkoalíciójába tartoznak, a miniszterelnök pedig szélkakasként forog: kommunistaként kezdte, utána liberális lett, most pedig egy szélsőséges pártállamot épít. Az ellenzéki együttműködésben a baloldaltól jobboldalig sokféle világnézet, politikus, szimpatizáns megtalálható, de fasiszták és kommunisták csak a Fidesz környékén vannak.”

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.