Márki-Zay Péter arról beszélt, hogy az ellenzék a fasisztákat is képviseli

POLITIKA
2022 február 14., 7:28
comments 70

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje Steinmetz Ádám somogyi kampányát tolta meg jelenlétével Fonyódon szombaton. Az utcai fórumon hosszabban beszélt azokról a kanyarokról, amelyeket Orbán Viktor pályafutása tett meg az előző évtizedekben. Putyin-ellenes, Európa-párti politikusból lett Európa-ellenes, Putyin-párti politikus - fejtette ki Márki-Zay, majd a következőt mondta:

„Én ezeket a kanyarokat nem tudom követni. De azt, amit Orbán Viktor egy személyben megtestesít – ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat –, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük. Gerinces emberként mindenki megtarthatja a saját világnézetét, a saját álláspontját.”

Itt lehet megnézni a miniszterelnök-jelölt teljes fonyódi beszédét, a részletet pedig itt mutatjuk:

Az ellenzéki szövetség, az Egységben Magyarországért sajtóosztályának a következő kérdéseket tettük fel:

  • Valóban azt gondolja a miniszterelnök-jelölt, hogy az Egységben Magyarországért a fasisztákat is képviseli?
  • A szövetség melyik tagjára gondolt, amikor azt mondta, hogy a fasisztákat is képviseli valamelyikük?
  • Márki-Zay Péter szerint valóban lehet egyszerre fasiszta és gerinces ember, aki megtartja a saját világnézetét és a saját álláspontját?

Ha válaszolnak, beszámolunk róla.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt