RTL: már van olyan töltőállomás, ahol maximum 10 litert tankolhatnak az autósok

gazdaság
2022 február 14., 18:01
comments 13

Egyre komolyabb veszteséget jelent a töltőállomásoknak a meghosszabbított üzemanyagárstop. Kelet-Magyarországon például már van olyan kút, ahol

maximum 10 litert tankolhat egy autós,

számolt be az RTL Klub Híradója. Az üzemeltető a hatósági retorziótól félve nem akart nyilatkozni, de a feliratok szerint azzal indokolta a vásárlási limitet, hogy ő már több mint 8 forintot bukik minden eladott literen. Egy másik tulajdonos viszont megszólalt, igaz, név nélkül, ő arról beszélt, hogy a két kútja egyikét elbukhatja az árstop miatt, mert nem tudja törleszteni a hiteleit.

Egy harmadik benzinkút korlátozta az eladott mennyiséget: egy nap alatt csak 250 liter benzint adnak el, hogy "3 hónap múlva" is fogadhassák az ügyfeleket. A töltőállomások tömeges csődje annyira reális, hogy az adóhatóság hétfő délután közzétette

az "üzemanyagtöltő állomás üzemszünetének bejelentéséről" szóló tájékoztatóját.

Eszerint a forgalmazást felfüggesztő kútnak 24 órával a leállás előtt jeleznie kell a zárást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.