Amerika radikális nyíltsággal próbálja kicselezni a manipuláción szocializálódott Putyint, de kérdés, hogy ki hisz nekik az iraki háború után

külföld
2022 február 15., 06:27

"Bőven maradt tér a párbeszédre" - mondta hétfőn Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Washington Post cikke szerint, nyitva hagyva az ajtót az orosz-ukrán konfliktus tárgyalásos rendezése előtt. Lehet, hogy azért, mert az amerikaiak hetek óta előre kikürtölik, hogy szerintük épp mire készül Lavrov főnöke?

Hogyan állíthatunk meg tömegpusztító fegyverek bevetése nélkül egy atomfegyverekkel rendelkező agresszort? A Biden-adminisztráció válasza: úgy, hogy minden nap világgá kürtöljük, mit tervez csinálni holnap.

Ez Amerika új taktikája az orosz-ukrán konfliktusban. Az orosz csapatmozgásokról vagy diverzáns akciókról megszerzett titkosszolgálati információk titkosítását azonnal feloldják, majd publikálják.

A dezinformáció mesterei ellen egyfajta őszinteségi/nyíltsági rohammal harcolni csábító fegyvernek tűnik ugyan, de Amerika esetében van egy kis probléma: nem is olyan régen buktak le azzal, hogy némileg hasonló helyzetben hazudtak.

De mi is ez az új hozzáállás, miért próbálkoznak vele, és kik találták ki?

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.