Az ügyészség szerint nem erőszakolták meg a rendőrnőt, aki feljelentette két kollégáját

bűnügy
2022 február 15., 10:21
comments 10

„Kétséget kizáró módon megállapítható, hogy a rendőrnőt kollégái nem erőszakolták meg, és sérelmére más bűncselekmény sem történt” - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

A Készenléti Rendőrség egyik bevetési alosztályán dolgozó Zsiga Katalin őrmester decemberben nyilatkozott arról, hogy két kollégája elkábította és megerőszakolta a háromnapos határrendészeti szolgálat alatt. Elmondása szerint mindezt rögzítették is, majd feltették a videót az internetre azokkal a rejtett kamerás felvételekkel együtt, amiket a laktanyai ágyánál és a zuhanyzóban készítettek róla.

Azt mondta, minderről két hónappal később egy kolléganőjétől értesült, aki megmutatta neki a videót. A rendőrnő elmondása szerint az egyik erőszaktevő beszámolt neki az elkövetés részleteiről, és megfenyegette, hogy ha bárkinek beszél erről, megöli. Ezenkívül hozzátette, hogy rajta kívül két másik kolléganőjüket is „elintézték”.

„A széles körben folytatott nyomozás során beszerzett bizonyítékok a feljelentő valamennyi állítását egyértelműen cáfolták. A nő az elmondottakat többször módosította, azokat alátámasztani nem tudta és ellentmondásokba keveredett” - írja az ügyészség.

photo_camera Illusztráció: fsHH/Pixabay

A közlemény szerint az egyik állítólagos elkövető több száz kilométerre tartózkodott a kérdéses időpontban, a feljelentő pedig azzal a kolléganőjével sem beszélt, akiről elmondása szerint tudomást szerzett a történtekről.

Az ügyészség arra jutott, hogy nem létezik a videófelvétel sem, és a rendőrök közti üzenetváltásban sem találták nyomát ennek. A szakértői vizsgálatok szerint a szolgálat során használt rendőrségi jármű üléshuzatán és a nő ruházatán nem volt anyagmaradvány.

A nyomozás eredménye alapján a rendőrnő lakókörnyezetében nem volt kamera, az elöljáróinak becsatolt írásbeli jelentését nem hamisították meg, továbbá más nők sem jelezték, hogy sérelmükre kollégáik erőszakos bűncselekményt követtek volna el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.