Dobrev: Nem vagyok meggyőzve Orbán vitaképességéről

POLITIKA
február 15., 5:25
comments 15

Dobrev Klára nagyon ajánlaná Orbán Viktornak, hogy vállalja el a miniszterelnök-jelölti vitát, mert „már úgy tűnik, mint akinek 2006 óta tele van az a bizonyos, és nem mer hosszabb időre kiállni vitázni” - mondta az Mfornak adott interjújában.

„Ugyan évente egyszer megmutatja magát egy sajtótájékoztatón, és úgy csinál, mintha nagylegény lenne, mert válaszol pár kényelmetlen kérdésre, de mindegyikre van egy előre megírt válasza, amit bemagolt. Nem vagyok meggyőzve Orbán Viktor vitaképességéről.”A DK európai parlamenti képviselője hosszan bírálta a kormány gazdaságpolitikáját (gyenge forint, kiszolgáltatott munkaerő, korrupció, igazságtalan adórendszer, értelmetlen presztízsberuházások).

Dobrev szerint Orbán belebukott a járványkezelésbe. Azt mondta, azokban az országokban haltak meg kevesebben, ahol bizalom alakult ki a társadalom és a kormány közt, de Magyarországra ez nem igaz. „Nem tudok mondani még egy országot, ahol megtiltották volna az orvosoknak, az egészségügyi dolgozóknak, hogy kommunikáljanak a járvány alatt.” Kritizálta az adatok visszatartását is.

„Orbán Viktor életében először szembesült válsággal, a Covid-válsággal, és totálisan belebukott, hiszen az alapvető fogalmakkal sincsenek tisztában. Fogalma nincsen, hogyan kell kormányozni, és nem is érdekli a kormányzás. A kormányzás arról szól, hogy hogyan lesz az országban jobb az egészségügy, az oktatás, hogyan élnek jobban az emberek. Ezek őt egyáltalán nem érdeklik” - mondta. Az interjú egy másik pontján arról beszélt, kommunikációs kormányzás zajlik, szép szavakat mondanak, de valójában nem gondolják végig az intézkedések következményeit.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Rongyrázásnak nevezte, hogy a kormány beugrott vizes világbajnokságot rendezni, szerinte az ország nem tart ott, hogy ilyesmivel foglalkozzon.

Két dolgot nevezett meg, amivel egyetért az Orbán-kormány intézkedései közül: kamionelőzési stop az autópályákon, online pénztárgépek.Azt mondta, csalódott az előválasztási veresége miatt, de fegyelmezettnek tartja magát, és elfogadja a tisztességes választás eredményét.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt