Elkezdődött Navalnij újabb pere a büntetőtáborban, további tíz évet is kaphat

külföld
2022 február 15., 09:08
comments 2
photo_camera Julija Navalnaja és Alekszej Navalnij

Elkezdődött Alekszej Navalnij pere a Moszkvától 90 kilométerre eső Pokrovban, abban a büntetőtáborban, ahol az orosz ellenzéki politikus éppen 2,5 éves büntetését tölti. A rendszer annyira gyáva, hogy nem merték Moszkvában tartani a tárgyalást - mondta erről Navalnij felesége, aki hétfőn még kétségbeesett közösségimédiás posztokban követelte, hogy jelen lehessen a koncepciós pernek tartott meghallgatás során.

Egy friss, mai tweet tanúsága szerint ezt megengedték neki, és legalább megölelhette a férjét.

link Forrás

Miután Putyin titkosügynökei megmérgezték, majd Németországban megmentették az életét, a hazatérő Navalnijt azonnal letartóztatták, és nem is leplezett koncepciós perben pénzügyi visszaélésekre hivatkozva 2,5 évre ítélték.

A most kezdődő eljárásban azzal vádolják, hogy 4,7 millió dollárt elsikkasztott személyes használatra a politikai szervezeteinek juttatott adományokból, amiért akár tíz évet is kaphat. Van ellene egy kisebb súlyú vádpont is, a bíróság megsértése, aminek 6 hónap a maximális büntetési tétele - írja a Moscow Times..


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.