Peren kívül egyezett meg András herceg az őt szexuális erőszakkal vádoló Virginia Giuffréval

február 15., kedd 17:44
12

II. Erzsébet brit királynő második gyereke, András yorki herceg peren kívül egyezett meg Virginia Giuffréval, aki szexuális erőszakkal vádolta. Guiffre vádjai szerint 17 éves volt, amikor a herceg megerőszakolta Jeffrey Epstein és barátnője, Ghislaine Maxwell egyik összejövetelén. Az, hogy mennyit fizet a herceg, bizalmas adat, de a New York Times szerint a megegyezés része az is, hogy András egy áldozatsegítő csoportot is támogat. Hogy a herceg honnan szedi majd össze a pénzt, nem világos, a hivatalos adatok szerint ugyanis András nem túl gazdag, és ennek ellenére élt kifejezetten fényűző életmódot.

A peren kívüli megegyezéssel András elkerüli, hogy bíróság előtt kelljen tanúvallomást tennie az ügyben, amiben néhány pofonba már beleszaladt. Azt állította például, hogy sosem találkozott Giuffre-ral, aztán előkerült egy fotó, amin nemhogy együtt szerepelnek, de még át is karolja a fiatal Giuffre derekát, a háttérben pedig Jeffrey Epstein barátnője, Ghislaine Maxwell tűnik fel.

András herceg, Virginia Roberts Giuffre és Ghislaine Maxwell egy régi képen Fotó: Netflix/Courtesy of Netflix

(New York Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt