Brazíliában 34 ember meghalt az esőzések által okozott földcsuszamlások miatt

külföld
2022 február 16., 13:37

Legalább 34 ember meghalt Brazíliában, miután a heves esőzés áradást és földcsuszamlásokat okozott Rio de Janeiro állam hegyvidéki régiójában - jelentették a brazil hatóságok. A Petropolis nevű várost kedden elöntötte a víz és a sár, három óra leforgása alatt 25,8 cm eső esett. Ez olyan mennyiség, ami az elmúlt 30 napban esett ott összesen. Az ár autókat és házakat is elsodort.

photo_camera Tűzoltó kutat túlélők után egy mentőkutyával Petropolisban. Fotó: CARL DE SOUZA/AFP

A tűzoltóság és mintegy 180 katona most még túlélők után kutat a romok és a föld alatt, de félő, hogy nőni fog az áldozatok száma. Claudio Castro kormányzó azt közölte, hogy több minisztériumtól is kér munkagépeket ahhoz, hogy kiássák a sár által betemetett területet. Jair Bolsonaro elnök Twitteren azt írta, utasította minisztereit, hogy nyújtsanak azonnali támogatást az érintetteknek.

Délkelet-Brazíliában az év eleje óta heves esőzések vannak, több mint 40 halálos áldozata volt már a januári Minas Gerais államban, majd Sao Paulo államban történt természeti katasztrófáknak. (AP)

Frissítés: Már 58 halottról tudni a Reuters szerint.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.