Brazíliában 34 ember meghalt az esőzések által okozott földcsuszamlások miatt

február 16., szerda 13:37

Legalább 34 ember meghalt Brazíliában, miután a heves esőzés áradást és földcsuszamlásokat okozott Rio de Janeiro állam hegyvidéki régiójában - jelentették a brazil hatóságok. A Petropolis nevű várost kedden elöntötte a víz és a sár, három óra leforgása alatt 25,8 cm eső esett. Ez olyan mennyiség, ami az elmúlt 30 napban esett ott összesen. Az ár autókat és házakat is elsodort.

Tűzoltó kutat túlélők után egy mentőkutyával Petropolisban. Fotó: CARL DE SOUZA/AFP

A tűzoltóság és mintegy 180 katona most még túlélők után kutat a romok és a föld alatt, de félő, hogy nőni fog az áldozatok száma. Claudio Castro kormányzó azt közölte, hogy több minisztériumtól is kér munkagépeket ahhoz, hogy kiássák a sár által betemetett területet. Jair Bolsonaro elnök Twitteren azt írta, utasította minisztereit, hogy nyújtsanak azonnali támogatást az érintetteknek.

Délkelet-Brazíliában az év eleje óta heves esőzések vannak, több mint 40 halálos áldozata volt már a januári Minas Gerais államban, majd Sao Paulo államban történt természeti katasztrófáknak. (AP)

Frissítés: Már 58 halottról tudni a Reuters szerint.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt