Az Értelmes Magyarok Pártja lekéste a kampánystartot

POLITIKA
2022 február 17., 16:27

Bár már hat napja megkezdődött az ajánlások gyűjtése az áprilisi országgyűlési választásra, még mindig vannak olyan pártok, amik csak most kérik a nyilvántartásba vételüket. Így a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) csütörtöki ülésén vette nyilvántartásba

a Magyar Nemzeti Pártot és az Értelmes Magyarok Pártját.Ezzel 55-re nőtt a jelölőszervezetek száma. Négy évvel ezelőtt 101 pártot vett nyilvántartásba a bizottság, valamint mind a 13 országos nemzetiségi önkormányzatot. Ugyanakkor az NVB visszautasította a Női Értékek Pártjának nyilvántartásba vételét, mert a pártot bejelentő nem igazolta képviseleti jogosultságát.

A határozatok nem jogerősek, három napon belül felülvizsgálat kérhető ellenük a Kúriánál. Ha nem érkezik jogorvoslati kérelem, akkor a pártok jelöltjei legkorábban hétfőn kezdhetik meg az ajánlások gyűjtését és jövő pénteken 16 óráig kell összegyűjteniük az induláshoz szükséges 500 ajánlást.

Az NVB-nek a bejelentéstől számított négy napon belül kell döntenie a jelölőszervezet nyilvántartásba vételéről, ehhez előbb a Nemzeti Választási Iroda ellenőrzi a bejelentett szervezet létezését és adatainak hitelességét a bírósági nyilvántartásban. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.