Cukrászüzemben forgatott horrorvideót a Nébih

február 17., csütörtök 7:59
5

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei nemrég egy budapesti édesipari üzemben tartottak ellenőrzést, ami után az „egység tevékenységét azonnali hatállyal” fel is függesztették, az ott talált kosz, rendetlenség és rágcsálók miatt.

A Nébih közleménye szerint az üzem „rendezetlen, zsúfolt volt, a padozat, a falak, az eszközök, a berendezések, polcok takarítatlanok voltak. A mennyezetről nagy mennyiségű pókháló lógott és mindenhol pergett a festék. A gáz-, villany-, és vízvezetékek is erősen szennyezettek voltak”, illetve az ellenőrök „élő rágcsálót is találtak” a termelőüzemben.

De itt nem áll meg a horrorbeszámoló, mert azzal folytatják, hogy „a koszos melegítőzsámoly körül a megdermedt cukorszirup több centiméter magasan felhalmozódott, amibe mindenféle szennyeződés beletapadt. A nyújtóasztalok is erősen szennyezettek voltak, a lábazatra rászáradt, szinte rákövesedett a kosz”. És ez még semmi, mert mint kiderült, a tojásokat, sőt a feltört tojásokat is az öltözőben, egy szekrényben tárolták.

Azon túl pedig, hogy minden lehetetlenül koszos volt, a vállalkozás nem vezette az előállított élelmiszerekkel kapcsolatos gyártási és nyomon követési dokumentációt sem.

És itt van mindez vizuálisan is:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt