Hadgyakorlatot indít Oroszország a Kaszpi-tengeren

külföld
2022 február 17., 11:49
comments 1

Orosz hadihajók kezdtek katonai gyakorlatba a Kaszpi-tengeren csütörtökön. A gyakorlatokon nagyjából húsz hadihajó mellett több kis méretű rakéta- és tüzérségi kishajó, aknavető és segédhajó vesz részt, olvasható az orosz Védelmi Minisztérium honlapján.

photo_camera Az orosz hadsereg alakulatai a hajók elleni Kh-35 rakétákat indító Bal rakétarendszerrel gyakorlatoznak a Kaszpi-tenger partján Dagesztánban 2022. február 9-én Fotó: EyePress via AFP

A Kaszpi-tengeri gyakorlat egy nagyobb, az Oroszországot határoló tengereken zajló haditengerészeti gyakorlat része. Az ukrán válság miatt jelenleg igen feszült a helyzet, a világ most különösen nagy figyelmet fordít az oroszok mozgásaira. A gyakorlat célja hivatalosan „az orosz nemzeti érdekek védelme az óceánokon, valamint az Orosz Föderációt érő tengeri és óceáni katonai fenyegetés ellensúlyozása”. (Via The Moscow Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt