Hadgyakorlatot indít Oroszország a Kaszpi-tengeren

külföld
2022 február 17., 11:49
comments 1

Orosz hadihajók kezdtek katonai gyakorlatba a Kaszpi-tengeren csütörtökön. A gyakorlatokon nagyjából húsz hadihajó mellett több kis méretű rakéta- és tüzérségi kishajó, aknavető és segédhajó vesz részt, olvasható az orosz Védelmi Minisztérium honlapján.

Az orosz hadsereg alakulatai a hajók elleni Kh-35 rakétákat indító Bal rakétarendszerrel gyakorlatoznak a Kaszpi-tenger partján Dagesztánban 2022. február 9-én.
photo_camera Az orosz hadsereg alakulatai a hajók elleni Kh-35 rakétákat indító Bal rakétarendszerrel gyakorlatoznak a Kaszpi-tenger partján Dagesztánban 2022. február 9-én Fotó: EyePress via AFP

A Kaszpi-tengeri gyakorlat egy nagyobb, az Oroszországot határoló tengereken zajló haditengerészeti gyakorlat része. Az ukrán válság miatt jelenleg igen feszült a helyzet, a világ most különösen nagy figyelmet fordít az oroszok mozgásaira. A gyakorlat célja hivatalosan „az orosz nemzeti érdekek védelme az óceánokon, valamint az Orosz Föderációt érő tengeri és óceáni katonai fenyegetés ellensúlyozása”. (Via The Moscow Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.