Hadházy szerint Matolcsy Ádámot lebuktatták új feleségének fotói, eszerint egy kutatóközpontnak vásárolt palotában lakik

POLITIKA
2022 február 17., 07:27
comments 38

„Matolcsy György fia, Ádám lakik abban az 1,3 milliárd (!) forintot érő palotában, amit a Nemzeti Bank alapítványa vásárolt „kutatóközpontnak”. Matolcsy Ádámot új feleségének közösségi média fotói buktatták le: „újra otthon” képaláírású fotója egy olyan szobában készült, amely jellegzetes, egyedi ablakai alapján kívülről is beazonosítható”

– írja Facebookon Hadházy Ákos független képviselő, aki fotókat is mellékelt.

link Forrás

Bejegyzését azzal folytatta, hogy „a luxusvillát 2015-ben az Önök pénzéből vette a Nemzeti Bank alapítványa”, ehhez hozzátette, „leginkább abból a gigantikus nyereségből, amit a devizatartalék forintosításakor szerzett”. Vagyis a független ellenzéki képviselő szerint ez az az épület, amelyet 2015-ben vásárolt 1,3 milliárd forintért a Nemzeti Bank alapítványa, a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány.

Hadházy azt írja, a házat „néhány év múlva eladták, most papíron Matolcsy Ádám barátjának Felis nevű magántőkealapjának érdekeltségébe tartozik”. A független ellenzéki képviselő szerint „Száraz István könnyen megvehette az ingatlant, mert a cége a Nemzeti Banktól rendszeresen kap milliárdos megrendeléseket kommunikációs munkákra”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.