Megszületett a magyar Wikipédia ötszázezredik szócikke

február 17., csütörtök 10:41
1

Publikálták a félmilliomodik szócikket a magyar Wikipédián csütörtök hajnalban. A mérföldkőnek számító bejegyzés a diplomata Szarka Károly pályafutásáról szóló rövid összefoglaló.

Reggel óta már születtek újabb szócikkek, aktuálisan 500 022-nél tart a magyar Wiki

Bár a magyar változat csak a huszonhatodik a Wikipédiák közt, mégis a legnagyobb magyar nyelvű lexikon. Révai nagylexikona a 230 ezer, a Pallas nagy lexikona és a Magyar nagylexikon a maga 150 ezer címszavával nyomába se ér a bárki által szerkeszthető, folyamatosan ellenőrzött webes enciklopédiának. Csak a magyar változatot durván tízmillió eszközről látogatják, illetve havi százmillió cikket nyitnak meg.

A 2003-ban indult netes enciklopédia mostanra az egyik legnépszerűbb információforrássá vált. Vannak, akik elképzelhetetlennek tartják az életüket Wiki nélkül, azonban sokan felhívják a figyelmet arra, hogy az oldal nem mindig a legmegbízhatóbb forrás, és amíg egy gimnáziumi biológia kiselőadásra talán még megbocsátható bűn onnan tájékozódni, azért honvédelmi miniszterként nem árt, ha kicsit jobban elmélyed az ember. (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt