Online ellenőrizhető, melyik jelöltet támogattuk

POLITIKA
2022 február 17., 10:34
comments 8

Online lehet ellenőrizni, hogy melyik jelöltet támogattuk az aláírásunkkal, és ha valaki visszaélésre gyanakszik, a nyomozóhatósághoz fordulhat – írja a hvg.hu a Nemzeti Választási Iroda (NVI) közleménye alapján.

Az NVI közleménye szerint az országos népszavazások esetében is ellenőrizhető, hogy a támogatói aláírás szerepel-e az aláírásgyűjtő íven. A Kit ajánlottam? elnevezésű szolgáltatás a valasztas.hu és a magyarorszag.hu oldalon keresztül is elérhető lesz, ügyfélkapus azonosítás után, vagy személyi igazolvánnyal, videós azonosítással.

Nagy Attila, az NVI elnöke szerint „azzal, hogy minden választópolgár számára nyitva áll az ellenőrzés lehetősége, könnyebben elejét lehet venni az ajánlások és aláírások jogosulatlan felhasználásának”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.