Online ellenőrizhető, melyik jelöltet támogattuk

POLITIKA
2022 február 17., 10:34
comments 8

Online lehet ellenőrizni, hogy melyik jelöltet támogattuk az aláírásunkkal, és ha valaki visszaélésre gyanakszik, a nyomozóhatósághoz fordulhat – írja a hvg.hu a Nemzeti Választási Iroda (NVI) közleménye alapján.

Az NVI közleménye szerint az országos népszavazások esetében is ellenőrizhető, hogy a támogatói aláírás szerepel-e az aláírásgyűjtő íven. A Kit ajánlottam? elnevezésű szolgáltatás a valasztas.hu és a magyarorszag.hu oldalon keresztül is elérhető lesz, ügyfélkapus azonosítás után, vagy személyi igazolvánnyal, videós azonosítással.

Nagy Attila, az NVI elnöke szerint „azzal, hogy minden választópolgár számára nyitva áll az ellenőrzés lehetősége, könnyebben elejét lehet venni az ajánlások és aláírások jogosulatlan felhasználásának”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt