Oroszország kiutasította az USA nagykövet-helyettesét

külföld
2022 február 17., 14:45
photo_camera Bart Gorman, az USA kiutasított moszkvai nagykövet-helyettese Fotó: ALEXEY MAISHEV/Sputnik via AFP

Csütörtök délután Moszkva kiutasította az Egyesült Államok moszkvai misszióvezető-helyettesét - azaz a moszkvai amerikai nagykövet helyettesét -, adta hírül csütörtökön a RIA Novosztyi állami hírügynökség.

Az amerikai nagykövetség választ ígért Bart Gorman kiutasítására.

„Gorman a nagykövet után a második legmagasabb rangú tisztviselő volt a moszkvai amerikai nagykövetségen, és a nagykövetség vezetői csoportjának kulcsfontosságú tagja” - kommentálta a bejelentést Jason Rebholz nagykövetségi szóvivő.

Gorman a Diplopundit blog értesülései szerint már múlt csütörtökön családjával együtt távozott Moszkvából.

A kiutasítására azok után került sor, hogy az Egyesült Államok részletes figyelmeztetéseket adott ki a szomszédos Ukrajna lehetséges orosz inváziójáról.

Gorman 2019 - a Donald Trump volt elnök által kinevezett Jon Huntsman lemondása - óta szolgált a moszkvai amerikai külképviselet ügyvivőjeként.

John Sullivan nagykövet 2020-as kinevezésével is megtartotta misszióvezető-helyettesi posztját. (Moscow Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt