Összevarrt szájjal tüntetnek a mexikói határon várakozó menekültek

külföld
2022 február 17., 11:43

Tűvel és cérnával varrták össze az ajkukat mexikó déli határánál azok a menekültek, akiknek sokszor hónapokat kell várniuk, mire a hatóságok engedélyezik a határátkelést.

photo_camera Dél-amerikai bevándorló a tapachulai határ mexikói oldalán 2021 novemberében. Fotó: JACOB GARCIA/Anadolu Agency via AFP

"Három-négy hónapon múlvára kaptam csak időpontot, nincs pénzem, hogy ennyi ideig a városban maradjak." - mondta AFP-nek egy Venezuelai menekült.

A várakozók sokszor heteken át parkokban kell aludniuk, ételt és italt is csak a helyi önkéntesektől kapnak. A látványos akciót annak reményében rendezték, hogy azzal talán nyomást gyakorolhatnak a mexikói hatóságokra.

A határon hosszú ideje nagy a feszültség, egyre többen érkeznek a mexikói határhoz Dél- és Közép-Amerikából. A tapachulai átkelőhelyen dolgozzák fel a menedékjogot kérők 70 százalékának adatait. 2019 óta a határon nagyjából kétszeresére nőtt a menekültek száma. (Via The Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt