Milliókat szedett el a szülőktől az ingyenes oktatásért egy budapesti iskola igazgatója

bűnügy
2022 február 18., 15:23
comments 5

Átverte és lehúzta a szülőket egy budapesti iskola vezetője, akit üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása miatt ítélt el a bíróság - írja közleményében a Fővárosi Törvényszék.

Az igazgató azt használta ki, hogy sok külföldi nem tudja, hogy Magyarországon ingyenes az állami oktatás, ezért az iskola két tanítási nyelvű osztályába jelentkező külföldi gyerekek szüleinek azt mondta, tandíjat kell fizetniük.

Nem is keveset, összesen ötmillió forintot szedett így össze az igazgató. Ezt persze zsebre tette, hiszen az iskolában a két tanítási nyelvű osztályba is ingyen lehet járni, csak a szintfelmérő tesztet kell elvégezni.

Enyhítő körülményként értékelte a bíróság a terhelt büntetlen előéletét, idős korát, egészségügyi állapotát, és azt, hogy a munkaviszonya alatt többféle kitüntetést kapott. Ezért öt évre felfüggesztették a kiszabott két év börtönbüntetést. Emellett 1 millió 50 ezer forint vagyonelkobzásra ítélték a volt igazgatót. Az ítélet nem jogerős.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.