Ötéves gyerek vesztette életét egy kiszáradt kútban Afganisztánban

külföld
2022 február 18., 16:37

Elhunyt Haidar, az ötéves afgán kisfiú, aki kedden esett bele egy délkelet-afganisztáni kútba olvasható az Euronewson. Nagyapja szerint Haidar a felnőtteknek akart "segíteni" az új kutak ásásában. Még életben volt, amikor péntek reggel kimenekítették, de a kútban töltött napok alatt súlyos állapotba került.

photo_camera Fotó: JAVED TANVEER/AFP

Az esettel kapcsolatban több talibán vezető is részvétét nyilvánította. “Örökké elhagyott minket” - írta Twitteren a belügyminisztérium tanácsadója.

Február elején egy marokkói kisgyermek vesztette életét, miután négy napon keresztül nem sikerült kimenekíteni, csütörtökön pedig tizenhárman zuhantak bele egy kútba Indiában. Az Előszálláson kútba esett magyar kisgyermeket szerencsére időben sikerült kimenteni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.