Vizsgálják, hogy szerepelt-e egy halott aláírása a fideszes Zsigó Róbert ajánlóívén

POLITIKA
2022 február 18., 06:55
comments 6

Felkerült egy szerdai jegyzőkönyv a bajai önkormányzat honlapjára, ami szerint a Bács-Kiskun megyei 6-os körzetben működő választási bizottság vizsgálja, hogy kell-e feljelentést tennie, mivel az egyik ajánlóíven valószínűleg egy halott adatai szerepeltek.

photo_camera Zsigó Róbert Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A gyanús ajánlóívet a sorszám alapján a fideszes Zsigó Róbert adta le. A szúrópróbaszerű ellenőrzés közben a bizottságnak feltűnt, hogy ezen az egyik aláírás mellett az áll, hogy „nem szerepel a névjegyzéken”, a lekérdezett névjegyzékmásolatból pedig az derült ki, hogy az illetőt 2019 októberében törölték személyiadat- és lakcímnyilvántartásból, amiből arra lehet következtetni, hogy már meghalt. A bizottság vezetője az ülésen közölte, hogy ezt még ellenőrizniük kell, de amennyiben a gyanú beigazolódik, hivatalból feljelentést tesznek. Zsigó Róbertnek egyébként 550 érvényes aláírása volt, így nyilvántartásba vették.

Én csak egyet nem értek: egy 24 éve regnáló országgyűlési képviselőnek csilliárdos kormányzati hátszéllel ugyan miért van szüksége arra, hogy egy halott ember adatait írják rá az ajánlóívre?” - reagált az esetre Kiss László, az ellenzék helyi jelöltje.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt