Antikorrupciós programot írt a Kutyapárt

február 19., szombat 17:55
15

A Kutyapárt képviselői az önkormányzati választás óta bent ülnek az önkormányzatok testületeiben. Arcukra fagyott a vigyor, amikor beleláttak, hogy Magyarországon hogyan zajlanak a közbeszerzések. Márpedig az állam az adónk jelentős részét ezeken keresztül költi el, és ezek a korrupció melegágyai. Ezért írtak egy 36 oldalas tervezetet a tiszta közbeszerzési rendszerről, hogy a baráti cégeknek kiosztott túlárazott melókkal ne lehessen annyit lopni:

Fotó: Kiss Bence/444

„A közbeszerzési rendszer jelenleg úgy van kialakítva, hogy sok esetben csak egy szűk kör tudjon elindulni a versenyben. A központosított közbeszerzéseket meg kell nyitni a kisebb cégek előtt. Olyan rendszert alakítunk ki, amely az irányított (manipulált) közbeszerzéseket automatikusan azonosítja és hatóságilag kezeli. A kis értékű meghívásos közbeszerzéseket megszüntetjük. Az alvállalkozói szerződések, és a műszaki leírások nyilvánossá tételével garantáljuk az átláthatóságot és az összehasonlíthatóságot.

Központi árelemzést vezetünk be adatalapon, annak érdekében, hogy az állam tudja, hogy mi a piaci átlagár, és ellenőrizni is lehessen, hogy ne térjen el ettől az árszinttől nagyságrendekkel a közbeszerzés. A bíráló bizottság feladata lesz, hogy ezzel a piaci árszinttel összevesse a beérkezett ajánlatokat. A közbeszerzési kutatóintézet létrehozásával azt a szakmai alapot teremtjük meg, ami hosszú távon képes a hatékonyságot és az ellenőrizhetőséget garantálni.”

A teljes antikorrupciós program itt olvasható:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt