Havi félmilliós veszteséget okozott az orbáni hatósági benzinár, ezért zárt be az első benzinkút

gazdaság
2022 február 19., 06:57

Százával zárhatnak be a benzinkutak az árstop miatt - szóltak a pénteki szalagcímek. Nos, az egyik Komárom-Esztergom megyei település benzinkútja esetében már nem kell feltételes módot használni, mert már február 5-én ténylegesen bezárt. A töltőállomáson nincs senki, már egy messziről is jól látható zárva tábla informálja az autósokat, hogy itt már nem érdemes megállni.

"Sajnálattal közöljük, hogy a mai napon (február 5.) töltőállomásunkat bizonytalan időre bezárjuk, mert az üzemanyag beszerzési ára meghaladta a kereskedelmi árat. Szándékunkról értesítettük az Innovációs és Technológiai Minisztériumot (ITM). Türelmüket és megértésüket kérjük!" - írta ki a tulajdonos. A bezárás tehát még a 480 forintos maximális hatósági benzinár orbáni meghosszabbítása (ezt csak február 12-én jelentette be a kormányfő) előtt bekövetkezett, a bezárási hullám pedig igazából csak február 18-a óta várható, hiszen akkor jelentősen emelkedett a benzin és a gázolaj beszerzési ára is, így minden egyes liter benzin eladásán 8, egy liter gázolajén pedig 18 forint vesztesége van a kutaknak.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.