Havi félmilliós veszteséget okozott az orbáni hatósági benzinár, ezért zárt be az első benzinkút

Lezárt tartalom a Kör tagjainak gazdaság
2022 február 19., 6:57
comments 9

Százával zárhatnak be a benzinkutak az árstop miatt - szóltak a pénteki szalagcímek. Nos, az egyik Komárom-Esztergom megyei település benzinkútja esetében már nem kell feltételes módot használni, mert már február 5-én ténylegesen bezárt. A töltőállomáson nincs senki, már egy messziről is jól látható zárva tábla informálja az autósokat, hogy itt már nem érdemes megállni.

"Sajnálattal közöljük, hogy a mai napon (február 5.) töltőállomásunkat bizonytalan időre bezárjuk, mert az üzemanyag beszerzési ára meghaladta a kereskedelmi árat. Szándékunkról értesítettük az Innovációs és Technológiai Minisztériumot (ITM). Türelmüket és megértésüket kérjük!" - írta ki a tulajdonos. A bezárás tehát még a 480 forintos maximális hatósági benzinár orbáni meghosszabbítása (ezt csak február 12-én jelentette be a kormányfő) előtt bekövetkezett, a bezárási hullám pedig igazából csak február 18-a óta várható, hiszen akkor jelentősen emelkedett a benzin és a gázolaj beszerzési ára is, így minden egyes liter benzin eladásán 8, egy liter gázolajén pedig 18 forint vesztesége van a kutaknak.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt