Még szorosabbra fűzi az együttműködését az Orbán-kormány és az MKIK

gazdaság
2022 február 19., 08:26

Eddig is remek és gyümölcsöző kapcsolatot ápolt egymással az Orbán-kormány és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), de a jövőben ez még remekebb és gyümölcsözőbb lehet, ugyanis a pénteki Magyar Közlönyből kiderült, hogy kormányhatározat született Magyarország Kormánya, valamint az MKIK közötti stratégiai együttműködési megállapodás megkötéséről.

A határozat szerint erre "a gazdaság fejlődésének és szerveződésének előmozdítása, az üzleti forgalom fellendítése, a piaci magatartás tisztességének garantálása, valamint a gazdasági tevékenységet folytatók általános, együttes érdekérvényesítésének segítése érdekében" van szükség.

Az MKIK elnöke Parragh László, aki gyakori vendég a Karmelita kolostorban, például az ő ötlete alapján döntött az Orbán-kormány az iparűzési adó megfelezéséről a 4 milliárd forint árbevétel alatti cégek esetében. A miniszterelnöki évértékelőt is a helyszínen hallgatta meg.

Ma délelőtt van amúgy a hagyományos Gazdasági Évnyitója az MKIK-nak, a gazdaságpolitikai fórum 10 órakor kezdődik az Anantara New York Palace Budapest Hotel Róma termében. A felszólalók sorrendje: Parragh László, Varga Mihály pénzügyminiszter és Orbán Viktor kormányfő.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.